Het koor

TNCS boven rechts rug diri

Het koor The New Choral Singers is een relatief jong koor in de regio Haaglanden.  Met grote ambitie wordt er wekelijks gewerkt aan de verfijning van het repertoire, onder de enthousiaste leiding van de dirigent Freek Elbers.

Het koor The New Choral Singers wil zich graag een Engelse stijl aanmeten door de keuze van het repertoire en de klankkleur. Het repertoire bestaat uit werken van bekende componisten waaronder Standford, Dowland en bijvoorbeeld Chilcott maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar anderstalige muziek. Naast uitvoeringen zoals de Choral Evensongs, zullen ook concerten en andere activiteiten plaatsvinden en uiteraard ons traditionele kerstconcert “Carols for the Christmas Season’ met Christmas Carols en ‘mulled wine and mince pies’.
In 2019-2020 staat een reis naar Engeland gepland.

Het koor heeft ruimte voor ambitieuze zangers en zangeressen die uitdaging zien in het bouwen aan een nieuw koor. Spreekt dit je aan kijk dan in het menu onder het kopje ‘aspiranten’, of klik hier. Contact opnemen via email is natuurlijk ook mogelijk, mail dan naar info@thenewchoralsingers.nl. Een avond meekijken of zingen is altijd mogelijk. The New Choral Singers repeteren in Wateringen op donderdagavond van 20.00 – 22.15 uur.